Obiective turistice

Portul DrobetaTurnu Severin

Adresa: Str. Portului, nr. 3

Descriere:

Portul si cladirile “Uzinelor Mecanice” au insuflat viata noului oras infiintat. Aparitia lor este legata de anul 1850 cand „Agentia Vapoarelor austriece pe Dunare” inchiriaza pe 40 de ani de la primarie o suprafata de 2400 de stanjeni, carora le adauga in anul 1857 inca 4000 stanjeni. Pe acest loc se creeaza un santier naval si portul. In 1890 contractul companiei austriece expira. Locul si santierul cu toata dotarea tehnica este cumparat de Regia Monopolului Statului, cu suma de 240000 lei aur in anul 1893. Desi societatea nu dispune decat de 4 remorchere si 24 de slepuri, afacerea incheiata prospera. Santierul se dezvolta devenind in preajma primului razboi mondial cel mai mare si mai important stabiliment de acest gen din Romania.

Unul dintre conducatorii Regiei Monopolurilor, om cu vederi inaintate pentru vremea sa, Grigore Manu, staruie pe langa guvern pentru infiintarea unei flote romanesti care, fie si numai prin transporturile de sare la Belgrad, Budapesta si Viena putea aduce un frumos venit. Astfel ia fiinta, in anul 1894, Navigatia Fluviala Romaneasca (N.F.R.).

La 1 ianuarie 1960 se unifica si Atelierele C.F.R. cu Santierul Naval devenind intreprinderea „Uzinele Mecanice”. Reutilata si dotata cu noi linii tehnologice noua intreprindere construieste nave fluviale de tonaj mijlociu, vagoane de marfa de felurite tipuri atat pe piata interna cat si externa.

Alte Obiective


Monumente/Vestigii istorice


Fantani


Zone de agrement


Sport