Obiective turistice

Biserica romano catolica

Adresa: Str. Aurelian, nr. 24

Descriere:

 

Asezata in partea vestica a orasului, in cartierul nemtesc, pentru nevoile spirituale ale comunitatii de aceasta religie din oras, insemnata ca numar si stare materiala pana tarziu dupa 1900.

Initiativa ridicarii ei a fost lansata in anul 1860, mergand in paralel cu cererea de mutare a cimitirului catolic de pe locul unde mai tarziu a fost amenajat parcul Mihai Bravu. Lasat liber, acest loc ar fi urmat sa fie destinat bisericii. Intermediar intre comunitatea romano-catolica si autoritatile administrative, pentru constructia bisericii, a fost un timp dr. Carol Davila. Raspunsul primit de la autoritatile central si locale nu a fost cel asteptat, desi cimitirul fusese mutat.

S-a ajuns, de aceea, inca din 1860 la acceptarea locului unde biserica este si astazi, donat comunitatii de N.A. Niculescu, prefect al judetului Mehedinti in perioada 1850-1854. Donatia nefiind recunoscuta de primarie decat in 1864, la interventia autoritatilor central. In acest an incepand si preparativele de ridicare a bisericii si , concomitent, a scolii comunitatii.

Diferendele pe tema autoritatii comunitatii intre aceasta si Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti, au amanat constructia bisericii pana in 1885.

De atunci si pana astazi, Biserica Romano-Catolica constituie locul de inchinaciune pentru credinciosii de aceasta religie din Drobeta - Turnu Severin.

Alte Obiective


Monumente/Vestigii istorice


Fantani


Zone de agrement


Sport