Obiective turistice

Bazinul olimpic

Adresa: Str. Crisan, nr. 27

Descriere:

Bazinul de inot este amplasat in complexul sportiv Crihala. Conform planului de situatie se invecineaza la nord cu B-dul Revolutiei, la est cu strada Crisan, la vest cu strada Sincai, iar la sud cu stadionul Angelescu.

Fatada principala este spre B-dul Revolutiei. Scopul acestui obiectiv este dezvoltarea activitatii de natatie: initiere, perfomanta si agrement.

Organizarea interioara a spatiului a fost conceputa pentru a satisface o buna desfasurare a competitiilor cat si a antrenamentelor.

Bazinul are dimensiuni olimpice de 21/50 metri si o tribuna de 400 locuri.

Spatiile sunt grupate dupa functiunile pe care trebuie sa le indeplineasca:

          - spatii aferente publicului: hol, garderoba, cabine, tribuna cu 400 locuri, grupuri sanitare;

          - spatii aferente sportivilor: vestiare de schimb, sala de forta, sauna, cabinet medical, bazin recuperare;

          - spatii destinate utilitatilor: punct termic, ventilatie, sala filtrare apa, centrala electrica.

Asigurarea necesarului de apa se face din colectorul DN 400 mm de pe B-dul Revolutiei. Evacuarea apelor uzate provenite de la bazin si anexe sunt dirijate printr-un tub de beton cu DN 300 mm.  Pentru instalatia interioara s-au folosit tevi din otel zincate, plumb presiune pentru apa rece si calda, tuburi de fonta pentru scurgeri.

Agentul termic este primit de la F.E. Drobeta la temperatura de 75 - 95 grade C. Circulatia agentului termic se realizeaza prin pompare, asigurand functionarea instalatiei interioare de caldura.

Prepararea apei calde menajere se realizeaza in boilere.Apa calda pentru umplerea bazinului si pentru mentinerea temperaturii se prepara in 3 schimbatoare de caldura in contracurent.Instalatia de ventilatie se foloseste in scopul eliminarii excesului de umiditate, caldura si diminuarea concentratiei de CO2.

Instalatia de filtrare este alcatuita din 2 filtre de par si 5 filtre pentru limpezire. O problema deosebita o constituie apa din piscina. Apa piscinelor trebuie sa fie limpede, fara gust, miros, cu aspect contact agreabil. Tratarea apei se face tinand cont de factorii de degradare ai apei. Recircularea apei din bazin se face prin circuit hidraulic inversat; admisia apei in piscina se face prin intermediul pieselor de refulare, apa este evacuata la suprafata prin orificii amenajate pe conturul exterior al bazinului.Recircularea apei se face incontinuu, innoirea se face zilnic cu un debit de 1/20 din volumul bazinului, filtrele se spala la 3 zile. Golirea se face la 3 luni pentru curatenie, dezinfectie si schimbarea totala a apei.

In procesul de recirculare, apa este supusa la:

          - prefiltrare unde sunt retinute particulele grosiere: par, frunze;

          - coagulare - tratarea apei cu sulfatul de aluminiu cu 1 pana la 3 mg/m cubi formand particulele coloidale, suspensii;

          - filtrarea - permite eliminarea particulelor colpidale provenite in urma coagularii.

Dezinfectia apei se face cu hipoclorit de sodiu.

Incepand cu anul 2009 Bazinul olimpic a itrat intr-un proces de reabilitare si modernizare.

 GALERIE FOTO

Alte Obiective


Monumente/Vestigii istorice


Fantani


Zone de agrement


Sport